Lenovo Legion je nová generácia zážitku hrania na pc. Vylepšenia, ktoré si môžu hráči užiť boli inšpirované práve nimi. Lenovo Legion prináša mnoho noviniek, ktoré ak vykúšate, už ho len tak nepustíte z rúk. 
Vychytávok je viac ako dosť. Klávesnica Lenovo Legion TrueStrike ponúka kombináciu anti-ghostingu, odozvy pod milisekundu a prepínačom s mäkkým dojazdom. Technológia Dolby Viosion  prináša ostrosť čiernej a bielej  bez blednúcich farieb a kontrastu podpora OverDrive  s frekvenciou 240Hz pre okamžité odozvy pod 1ms je zážitok z obrazu bez mrznutia. Lenovo Legion má i vylepšené tepelno regulačné vlastnosti Lenovo Legion Coldfront 2.0, ktorý znižuje teplotu systému a udržiava váš počítač v optimálnej teplote a zostáva tichý. Hráči taktiež ocenia predĺženú životnosť batérie. Zariadenie pracuje s Intel Core H-Serie 10. generácie alebo AMD Ryzen 4000 Series a s grafikou NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti a RTX 2080 SUPER GPUs s Max-Q.

V roku 2020  vychádza Lenovo Legion 7i, Lenovo Legion 5i, Lenovo Legion 5, Lenovo Legion 5Pi a Lenovo IdeaPad Gaming 3i pre začiatočníkov a nové veže, Lenovo Legion Tower 5i a IdeaCentre Gaming 5i. Tieto zariadenia sú v každom prípade v súčasnosti najmodernejším a najvýkonnejším zážitkom z hry.